Zozobra - sludge alapság

2010.08.04. 12:04

Caleb Scofield(Cave In, Old Man Gloom) és Aaron Harris(ISIS) egyszer csak gondoltak egyet, és Zozobra néven belevágtak egy projektbe, melynek elsőszülött gyermeke 2007 -ben Harmonic Tremors néven látott napvilágot. Zenéjük nyers, zsigeri, fájdalmasan szomorkás, de a hangulatteremtő elemek sokféleségét tekintve színesnek is nevezhető. Egyszerre érzem a brutális erőt, dühöt és az ezt generáló félelmet, elkeseredést. Ügyesen játszanak a "zúzdás" és a dallamos részek arányával, mind a számokon, mind az albumon belül. A dob, a gitár és az ének megszólalása is változatos.

  Teltek, múltak a hónapok, majd egyszer csak Caleb Scofield és most Santos Montano(Old Man Gloom, Forensics) gondoltak egyet, és továbbvezették a Zozobrát. A kooperáció eredménye a 2008 -ban született Bird of Prey albumocska, mely az előzőhöz képest nyersebb és szőrösebb hangvételű. Az alaphangulat nagyjából ugyanaz mint az előző kiadványon, a különbség az, hogy kevesebb lett a dallamos rész, és vastagabb lett a "zúzda". A hangzás itt már nem annyira változatos mint a Harmonic Tremorson, de így is  simán hozzák a színvonalat. Bevallom először nekem nem tetszett úgy a második albumuk mint az első, de egy kis idő elteltével a Bird of Prey behozta a lemaradását, és ma már nem is értem, hogy miért gondoltam hajdan másképp. Caleb Scofield saját ötleteit valósítja meg a Zozobra segítségével, és ez a tény már önmagában garancia a jó zenére.  myspace

Harmonic Tremors(2007)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bird of Prey(2008)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://moonstonepipe.blog.hu/api/trackback/id/tr692197944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása